Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Снимка PixabayАмериканското министерство на отбраната отхвърли предположенията, че Сърбия,

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Снимка PixabayАмериканското министерство на отбраната отхвърли предположенията, че Сърбия,
Коментари Харесай

Пентагонът отхвърля твърдението, че Вашингтон вижда Русия като враг

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

Снимка Pixabay

Американското министерство на защитата отхвърли догатките, че Сърбия, страна, която Вашингтон счита за сътрудник, е отговорна за братството с „ врага “, откакто провежда поредност от военни учения дружно с съветските сили, написа rt.com.

В диалог с публицисти по време на брифинг за пресата в сряда, прессекретарят на Пентагона Джон Ф. Кърби беше запитан за ученията, при които елитни съветски войски се образоват със своите сътрудници в балканската страна. Военните игри съответстваха с колосалните учения, ръководени от американската войска, наречени Defender-Europe 2021, извършени на целия континент.

Един кореспондент уточни, че Сърбия е член на програмата на НАТО „ Партньорство за мир “, предопределена да укрепи двустранните връзки сред блока и други европейски страни. Описвайки НАТО като „ организация, основана всъщност за битка с Русия “, той сложи под въпрос дали решението за „ практикуване с врага “.

Кърби бързо отговори, че „ никой не е нарекъл Русия зложелател... това не е фразата, която бихме употребявали, с цел да се позовем на Русия “.

Вместо това служителят на защитата сподели: „ Бих разрешил на тези две суверенни страни да приказват за техните учения и двустранни връзки “, настоявайки, че това е въпрос единствено за тях.

Идеята, че страните, които са се включили към самодейността на НАТО „ Партньорство за мир “, би трябвало автоматизирано да заемат спортна позиция по отношение на Москва, подценява обстоятелството, че Русия е първата страна, която в миналото се е включила към програмата през 1994 година Посочените цели на съдействието са „ разширение и усилване политическо и военно съдействие в Европа, увеличение на стабилността, понижаване на заканите за мира и създаване на засилени връзки на сигурност. "

Предишни взаимни военни учения сред Русия и Сърбия провокираха ужас в прилежащите страни, а хърватският евродепутат Марияна Петир дефинира военната игра от 2016 година като „ мушкане на Запада в очите “.

Водените от Вашингтон учения Defender-Europe 2021 обаче бяха оценени по сходен метод в Русия като проява на мощ на прага й. Американската войска споделя, че ученията, които не престават през май, „ показват способността ни да служим като стратегически сътрудник по сигурността в районите на Западните Балкани и Черно море, като в същото време поддържаме качествата си в Северна Европа, Кавказ, Украйна и Африка “.

През 2019 година френският президент Еманюел Макрон съобщи, че напрежението с Русия към този момент не е главната опасност за сигурността на Запада, като попита „ кой е врагът на НАТО? Русия към този момент не е зложелател. Тя остава опасност, само че е и сътрудник в избрани области. "

„ Нашият зложелател през днешния ден “, заключи той, е „ интернационалният тероризъм, изключително ислямисткият тероризъм “.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР